Rakyat Kelantan Penat Teroka Tanah, PAS Bagi Kpd Pemimpin DAP

Tindakan kerajaan negeri Kelantan pimpinan Pas memajak tanah seluas 4,000 hektar di Relai dekat sini, kepada sebuah syarikat yang didakwa mempunyai kaitan dengan dua pemimpin DAP Perak telah menimbulkan kemarahan dalam kalangan penduduk yang sudah hampir 20 tahun mengusahakan tanah di kawasan tersebut.

DUA peneroka kecewa apabila tanah yang mereka usahakan
sejak puluhan tahun lalu diberi kepada pihak lain
di Relai, Gua Musang semalam.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Paloh, Datuk Norzula Mat Diah berkata, setelah sekian lama penduduk mengusahakan tanah tersebut, mereka masih tidak diberi geran walaupun telah banyak kali membuat permohonan sejak beberapa tahun lalu.

Menurut beliau, kelulusan terhadap permohonan pajakan tanah bukan mudah dilakukan tetapi kerajaan negeri seolah-olah begitu cepat memajak tanah tersebut kepada syarikat luar.

"Lebih 10,000 permohonan daripada penduduk di seluruh daerah untuk mendapatkan geran telah dihantar kepada Majlis Daerah Gua Musang tetapi tidak satu pun diluluskan, namun hairannya permohonan yang dibuat oleh syarikat swasta mendapat kelulusan yang cepat daripada kerajaan negeri," katanya ketika ditemui Kosmo! di sini semalam.

1 comments:

  1. Anonymous says

    rakyat marhaen kelantan yang memilih PAS harus muhasabah diri byk2 sebab mereka yang memberikan kuasa kepada PAS utk disalahgunakan. lupakah rakyat marhaen kelantan bahawa mengikut preskripsi islam PAS kemiskinan adalah takdir ALLAH dan mereka patut menerima ketentuan ini. tiada apa lagi yg dpt dibuat mengenai berpindahmiliknya tanah ini kepada NGA dan NGEH brothers... bersedialah utk berkhidmat kepada mereka sedikit masa lagi !!!!


TUKAR!! 20 TAHUN DOH...

...

.

PAKAT BACO DEH!!

...