KAUT HASIL BIJIH BESI, TUNTUT ROYALTI MINYAK... RAKYAT KELANTAN TERUS DERITA!!Hebat bukan? penemuan bijih besi ini seolah-olah ianya baru dijumpai semalam, tindakan sebelum ini seperti memboikot pengusaha stesyen minyak Petronas, perhimpunan ganas dan sebagainya itu mungkin ketika lombong bijih besi ini belum dijumpai.

Percaturan politik dengan perancangan yang disangkanya bijak bagi menampakkan kerajaan negeri bersusah payah diatas mencari keburukan kerajaan pusat dilihat tidak berbaloi dari apa yang akan dibina itu berbanding dengan keperluan asas rakyat seperti air.

Pembinaan lebuhraya rakyat KB-KK yang sudah dipacakkan batu asas itu dianggarkan menelan belanja sebanyak RM 1.8 Billion, dan pembinaan projek tersebut sebagai tindakan yang tidak cekap kerajaan negeri dalam merangka tadbir urus yang baik, dengan kewangan yang masih di awang-awangan itu masih bernafsu besar untuk mencipta gimik pilihanraya yang berada diluar kemampuan mereka.

Sedangkan keperluan bekalan air bersih yang menjadi sumber utama rakyat tidak pula diutamakan, apakah ini kerana peruntukkan yang diberikan olen kerajaan pusat sebelum ini tidak dimanfaatkan sebaiknya oleh kerajaan Pas Kelantan, malah dilaporkan berlakunya penyelewengan didalam syarikat yang bertanggungjawab untuk membekalkan sumber air tersebut.


Kenyataan Exco kerajaan negeri, Datuk Husam Musa mengenai hasil bumi Kelantan yang ditemui itu , membuktikan Negeri Kelantan adalah sebuah negeri yang kaya tetapi kerajaan yang mentadbirnya gagal dalam mengurus kekayaan itu walaupun sudah lebih 22 tahun memerintah. ..

baca artikel penuh di blog GELOMBANG KICK!!

.

0 comments:

TUKAR!! 20 TAHUN DOH...

...

.

PAKAT BACO DEH!!

...